Pemberstone Group

hello@oneltd.com

Head Office: +44 (0) 1905 362 300   |   London Office: +44 (0) 203 8701 645   |  

hello@oneltd.com

Head Office: +44 (0) 1905 362 300   |   London Office: +44 (0) 203 8701 645   |  

Pemberstone Group

Refurbishment

Location

Worcester

Client

Pemberstone Group

Value

£285K

Services
  • - Interior Design
  • - Building Services

Local property and venture capital group Pemberstone, based at Whittington Hall, commissioned One Creative Environments Ltd. (One) to provide design and project management services to carry out an internal refurbishment and interior design style for their reception area, boardroom and offices.

  • We are delighted with what One have helped us to accomplish. Their vision and designs have completely transformed the building and brought a renewed energy to our workplace.

    Andrew Barker, Chairman and Chief Executive / Pemberstone Group

Project Benefits

  • An integrated, multi-disciplinary design team to ensure co-ordination and efficiency - One’s role as designer and project manager offered the client peace of mind, ensuring smooth delivery of the refurbishment works from inception through to completion.
  • Bespoke design solution to reflect the company’s ethos and brand values - From a carefully chosen palette of colours to the seamless integration of technology into the design, the refurbishment has provided an improved working environment for employees, while conveying and maintaining the company’s strong and ‘well-established’ appearance.
  • Phased working allowed operations to continue throughout - The staging of work into various phases allowed the project to be completed with minimum disruption to employees and visitors.

Project Overview

Built in 1902, this Neo-Georgian house at the centre of the Whittington Hall complex maintains all of its original period features, such as the structure of the entablature, ornate picture rails, friezes and architraves. The interior design scheme needed to enhance the building’s style while conveying a sense of professionalism and maintaining a comfortable and welcoming feel for clients.

It was essential this work was carried out with minimum disruption to existing staff, therefore a phased approach was taken to the refurbishment.
A palette of English oak, cream, brown and powder blue provided the basis for the colour scheme, interspersed with dark greys and teals to draw the eye and provide visual clarity and definition to the interior spaces. The subtlety and elegance of the refined colour palette provided a canvas for a number of sculptural light fittings which created dramatic centre pieces in the front of house areas. All furniture and finishes were chosen for their robustness and durability, reducing or eliminating where possible the need for future maintenance or replacement.
IT requirements were seamlessly incorporated into the scheme, concealing cable runs and outlets neatly into the bespoke designs for desks and meeting tables. Touch screens replaced flip charts and speakers were hidden from view so as not to detract from the finished product.